Het gaat vrijdag vriezen, en daarna wordt het 25 graden
NIJMEGEN - Na een grijze en natte week wordt het echt beter: komend weekend keert de lente terug. Zondag kan het zelfs 25 graden worden. Maar eerst gaat het nog even vriezen.
De grijze dagen maken geleidelijk aan plaats voor zonniger weer. Deze woensdag blijft het grotendeels droog, met een temperatuur rond een graad of 17.
Donderdag en vrijdag wordt het steeds zonniger, maar in de nacht van donderdag op vrijdag gaat het eerst nog vriezen. Volgens de meteorologen van Weerplaza kan kwik lokaal tot wel 3 graden onder nul zakken. De kans is groot dat vrijdag eerst de autoruiten gekrabd moeten worden.
Die grote temperatuurverschillen zijn vrij normaal in mei, legt Weerplaza uit. Gemiddeld kent mei elk jaar wel een paar nachten vrieskou. Maar daar merk je de komende dagen overdag niet veel meer van.
Bevrijdingsdag
Vanaf zaterdag stijgt het kwik tot boven de 20 graden. Weerplaza verwacht dat het op Bevrijdingsdag 20 graden wordt in de regio. Volgens kenners is dat de ideale festivaltemperatuur.
De warmste dag van deze week wordt zondag verwacht: het kwik stijgt dan richting 25 graden. De temperatuur blijft volgens Weerplaza ook de dagen erna in die buurt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM3
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.”
4 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerYoussouf
Nexit
Anonymous
Theo42